wine & music

Er zijn veel raakpunten tussen wijn en muziek. Zo is o.a. variatie bij beide eindeloos en ze roepen aangename emoties op. Of je nu een grote wijnkenner bent of je simpelweg af en toe een glaasje apprecieert, we vinden het belangrijk dat iedereen een toffe keuze kan maken. Daarom hebben we een leuk, ludiek hulpmiddeltje, dat we destijds bedacht hebben voor The Neck, waarbij enkele muziekgenres aan een bepaald type wijn gelinkt is. Met deze leidraad kan je makkelijk dat glaasje wijn vinden dat voor jou een hit is. Ongeacht kan je uiteraard steeds bij ons terecht als je vragen hebt, we zoeken graag met je mee naar de wijn waar jij vandaag zin in hebt.

 

Genieten van de eenvoudige, simpele dingen in het leven. Net zoals dat leuk popnummer op de radio waar je jolig met meezingt in de auto, geven deze wijntjes je op een directe manier veel plezier. No bullshit, fruitig en ze drinken makkelijk weg. Guilty pleasure was nog nooit zo lekker.

 

Met deze stoere, eigenzinnige krachtpatsers zal er steeds een aspect bovenuit springen, zoals die ene gitaarsolo waar je steeds op zit te wachten. Dat kan gaan van fruitig tot kruidig, maar dit zijn wel steeds de stevige “volle body” wijnen die voluit gaan zonder compromissen.

 

Van rustig en zacht tot dynamisch en snel, maar wel steeds elegant en verfijnd. Sommige experimentele jazz kan dan weer verrassend en atypisch uit de hoek komen. De eerste noot geeft nooit alles prijs waardoor je aandacht wordt opgeëist. Eens doorgrond, zal de voldoening en het genot des te meer zijn.

 

Wereldmuziek en folk, ze lagen aan de basis van veel wat hedendaags is. Met dit genre zoeken we de oorsprong terug op en in wijn vertaalt zich dat naar pure, natuurlijke elementen zoals floraal, mineraal, en animaal.
 
 
 
Dit genre kan van zeemzoet tot expliciet gaan, vaak gepaard met de nodige bling-bling. De meeste wijnen die je hier vindt, zullen dan ook de zoetere richting uitgaan of bubbels bevatten. Perfect om een romantisch momentje te vieren, als aperitief of dessert.
 
 
 
Dit genre is zowel maatschappelijk bewust als controversieel genoeg om de gevestigde normen uit te dagen. Dit rijmt met wijnen die bijzondere eigenschappen vertonen of die volgens een bijzondere methode worden gemaakt. Vaak tonen deze wijnen de eigenzinnigheid van de wijnmaker, of komen atypisch uit de hoek, wat tot interessante discussies kan leiden.
 
 
 
Deze wijnen hebben al lang hun reputatie terecht verdiend. Never change a winning team, is een uitspraak die perfect bij hen past. Dergelijke klassiekers hebben de typische kenmerken die je van hen verwacht of die uit een welbekende wijnregio komen.