Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Diemersdal - Pinotage Reserve

Diemersdal - Pinotage Reserve

€18,90
op voorraad
Zuid-Afrikaanse klassieke Pinotage met een lange afdronk, goed uitgebalanceerd met complexe aroma's van Franse eiken vaten en donkere bessen. Veel bewaarpotentieel!
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Diemersdal - Pinotage Reserve

Wijn: Zuid-Afrikaanse klassieke Pinotage met een lange afdronk, goed uitgebalanceerd met complexe aroma's van Franse eiken vaten en donkere bessen. Veel bewaarpotentieel!

Druif: Pinotage

Regio: Zuid-Afrika, Durbanville

Opvoeding: minimum 14 maanden op Franse barriques (40% nieuw) van 225L

Duurzaamheid: Conventioneel

Pairing: gegrild rood vlees, chocolade

Wijnhuis: Diemersdal: De beroemdste druivensoort van Zuid-Afrika van eigen bodem is al tientallen jaren geschikt voor het Durbanville-gebied, het koele kustklimaat brengt een hoop frisse complexiteit aan deze beroemde rode wijn. Dit is een van de trouwe rode wijnen van Diemersdal die een gekoesterd deel van het wijnmakende erfgoed van de familie Louw vertegenwoordigt. De wijngaarden, gelegen op de noordelijke en zuidelijke hellingen van de Dorstberg, zijn onderhevig aan verkoelende nevels vanuit de Atlantische Oceaan. De druiven worden geteeld onder droge omstandigheden, zonder irrigatie, waardoor ze gelijkmatig kunnen rijpen en geconcentreerde smaken kunnen ontwikkelen. De combinatie van uitstekende bodem, hellingen en de hoge regenval van 700mm per jaar dragen allemaal bij aan het unieke karakter van Diemersdal Wines.