Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Domaine Méa - L'Assemblage

Domaine Méa - L'Assemblage

€39,90
op voorraad
Deze Champagne Premier Cru van 70% Pinot Noir & 30% Chardonnay, met lage dosage en rijping sur lattes gedurende 3 jaar, vertoont de finesse en diversiteit van het terroir (één van de 17 dorpen die zich Grand Crus mag noemen).
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Domaine Méa - L'Assemblage

Wijn: Blend Extra Brut vol gulzigheid en eetlust die de zintuigen van zowel amateurs als kenners zal bevredigen, dankzij de rijping sur lattes gedurende 3 jaar!

Druif: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay

Regio: Frankrijk, Reims

Opvoeding: 3 jaar sur lattes

Duurzaamheid: Conventioneel

Pairing: apéritief, witte truffel, romige kaas, zeevruchten

Wijnhuis: Domaine Méa: Een familiewijngaard: 27 percelen uit 5 Grand Cru en Premier Cru dorpen op de Montagne de Reims. Hun motto is het mengen van de diversiteit van hun terroirs, waarbij ze de kracht van hun Pinot Noirs en de frisheid van hun Chardonnays benadrukken. De wijngaarden van het domein liggen in het Zuidwestelijke deel van de Montagne de Reims, in de dorpen Louvois & Bouzy (Grand Cru) en Tauxières-Mutry (Premier Cru). De liefde besliste anders, want Guy trouwde met een vrouw uit het noorden van de Montagne de Reims: Ludes, op 7 km van Louvois. Uit deze verbintenis kwam het Huis Guy Méa voort met nieuwe grote terroirs: Ludes, Chigny les Roses en Montbré (Premiers Crus).