Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Rigoloccio - Il Sorvegliante

Rigoloccio - Il Sorvegliante

€19,50
op voorraad
Elegante Bordeaux blend met twaalf maanden houtrijping. Complex, breed en vol.
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Rigoloccio - Il Sorvegliante

Wijn: Elegante Bordeaux blend met een stevige body. Twaalf maanden houtopvoeding zorgen voor een complexe, volle wijn met zachte tannines. Na de houtrijping is de wijn geblend en heeft hij nog zes maanden op inox gerijpt. De naam is een ode aan de werkers van de oude mijnen in de buurt die destijds een boost hebben gegeven aan de economie van Grosseto. 

Druif: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot & Merlot

Regio: Italië, Toscane (Maremma), Gavorrano

Opvoeding: 12 maanden op Franse barriques en daarna 6 maanden op inox

Duurzaamheid: Bio (niet gecertificeerd) 

Pairing: BBQ, oude kazen, wild

Wijnhuis: Rigoloccio: In 2002 kochten twee vrienden 23 hectare grond aan de voet van de heuvel Montecalvo, vlak bij het dorpje Gavorrano. Een plek waar beekjes en eeuwenoude olijfbomen wijngaarden van 9 hectare omringen. De keuze om volledig voor Bordeaux blends te gaan was voor hen zowel een moedige als een voor de hand liggende keuze. De condities van het terroir zijn immers zeer vergelijkbaar met dat van Bolgheri, slechts 40 km verder en bekend voor zijn kwalitatieve Supertuscans.

Fabrizio Moltard wordt aangenomen als wijnmaker, een ondertussen bekende naam die toen al had samengewerkt met o.a. Angelo Gaja. 

Rigoloccio streeft sinds het begin naar hun eigen herkenbare identiteit. In 2017 geven ze een boost aan die kwaliteit. Opbrengst gaat per plant naar slechts 800 gram en de modernste apparatuur wordt aangeschaft om volledige controle over het ganse vinificatie proces te bekomen. 

Rigoloccio staat ondertussen bekend voor kwalitatieve, klassieke Bordeaux blends die een mooi bewaarpotentieel bevatten, met Abundantia (100% Merlot) als summum.