Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Sans Liege - The Offering

Sans Liege - The Offering

€39,90
op voorraad
Een verfijnde maar stevige Rhône blend afkomstig uit het Central Coast gedeelte van Californië. Curt Schalchlin is een eigenzinnige wijnmaker die perfect weet wat hij wilt en geen vaste regels volgt, maar zijn gevoel.
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Sans Liege - The Offering

Wijn: Een prachtige Rhône blend van Grenache, Syrah en Mourvèdre afkomstig vanuit negen verschillende locaties van het Central Coast gedeelte in Californië. Dit om een maximum aan diversiteit te bekomen vanuit een regio die bekend staat voor zijn verschillende microklimaten. Deze krachtpatser met meer dan 15% alcoholgehalte is vol en stevig en drinkt vlot en makkelijk weg. Een complexe wijn gemaakt door een eigenzinnige wijnmaker die op een perfectionistische manier te werk gaat. 

Druif: 48% Grenache, 32% Syrah, 19% Mourvèdre & 1% Viognier (procenten wijzigen met elk jaargang)

Regio: USA, Californië, Santa Barbera County

Opvoeding: 22 maanden op Franse eik waarvan: 20% op nieuwe puncheons, 17% op neutrale puncheons, 5% op nieuwe barriques, 25% op barriques die voor de tweede maal zijn gebruikt en 33% op neutrale barriques. (procenten wijzigen met elk jaargang)

Duurzaamheid: Bio

Wijnhuis: Sans Liege: Na enkele jaren werkzaam te zijn bij enkele gerenommeerde wijnhuizen, wist Curt Schalchlin dat hij zijn eigen ding moest doen. Met zijn uitspraak: “I am free to make the wine of my choosing because I follow no one." maakt hij meteen duidelijk dat hij geen plat gewandelde paden of regeltjes volgt maar zijn gevoel. In een regio die vooral bekend staat voor Zinfandel, Cabernet en Chardonnay, kiest Curt dan ook resoluut voor variëteiten uit de Rhône, want daar ligt immers zijn passie.

De druiven komen van een tiental wijngaarddomeinen die verdeeld zijn over het Central Coast gedeelte rondom Paso Robles. Het is een regio die bekend staat voor zijn verschillende microklimaten en het is deze diversiteit dat Curt de vrijheid geeft om creatief te zijn. Hij maakt al de wijnen eerst als monocépage om ze op het laatste moment te blenden. Een waar huzarenstukje met alle verschillende variëteiten afkomstig uit de verschillende domeinen.

In 2010 heeft Curt zijn eerste wijnen uitgebracht onder Sans Liege. Zijn succesverhaal over de jaren heen, heeft hem zijn doel doen bereiken. Onafhankelijk zijn met zijn eigen wijnen onder familie en vrienden.

"Sans Liege is my relentless search for independence.  Equally aligned with the freedoms of the New World and the heritage of the Rhone Valley, I am careful not to hold too closely to either.  Instead I trust an intuition of the microcosms of each vineyard site and vine to guide my work through each vintage.  Tending fruit in vineyards that have captured my heart from Paso Robles down to Solvang, these sites speak for me and I for them; the only partners now on this path I tread."

-Curt Schalchlin | Winemaker, Sans Liege & Groundwork Wines