Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Tiberio - Cerasuolo d’Abruzzo

Tiberio - Cerasuolo d’Abruzzo

€16,70
op voorraad
Een complexe rosé gemaakt van 100% Montepulciano van topdomein Tiberio. Cerasuolo verwijst naar de kleur van deze wijn en betekent "kers".
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Tiberio - Cerasuolo d’Abruzzo

Wijn: Cerasuolo verwijst naar de kleur van deze wijn en betekent "kers". Dit is een complexe rosé die zeer breed inzetbaar is. Mooie, frisse aanzet, aromatisch en floraal. Als je hem een tijdje bewaart, zal het fruitige plek maken voor meer aardse toetsen.

Druif: 100% Montepulciano

Regio: Italië, Abruzzen

Opvoeding: Inox

Duurzaamheid: Bio

Pairing: pizza, pasta, BBQ, breed scala aan vegetarische gerechten,

Wijnhuis: Tiberio: Het verhaal van Tiberio klinkt meer als een verhaal uit de nieuwe wereld dan één van de oude wereld. Op 350 meter boven de zeespiegel en 37 km landinwaarts vanaf de kustplaats Pescara vond Riccardo Tiberio een zeer oud perceel van Abruzzese Trebbiano wijnstokken, die ondanks de naam van het ras, een zeldzaamheid zijn in Abruzzo. Dit is omdat de hoge kwaliteit van de Abruzzese Trebbiano druif (die niets gemeen heeft met de Trebbiano Toscano) altijd verward werd met andere soortgelijke, maar toch totaal verschillende rassen in de regio. Riccardo was zo onder de indruk en enthousiast over zijn ontdekking van deze ongeveer 60 jaar oude wijnstokken, dat hij besloot om zowel zijn eigen lot als dat van zijn familie te veranderen. Omdat hij de export manager voor een bekende wijnmakerij in de regio was, wist Riccardo goed welk potentieel echte Abruzzo druiven van hoge kwaliteit zouden kunnen bieden en wat de moderne wereld verwacht in wijnen.