Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bargylus - Red

Bargylus - Red

€39,90
op voorraad
Een blend van 60% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot. Bordeaux consultant legende Stephan Derenoncourt is hier een consultant.
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Bargylus - Red 

Wijn: Een blend van 60% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot. Bordeaux consultant legende Stephan Derenoncourt is hier een consultant. De wijngaard ligt 900 meter boven de zeespiegel op de top van een berg. Een zeer geconcentreerde en intense neus (vijgen, dadels, pruimen en cassis).

Druif: Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot

Regio: Syrië, Latakia, de berg Bargylus

Opvoeding: 14 maanden op barriques (waarvan 30% nieuw)

Duurzaamheid: Conventioneel

Pairing: bbq, Oosterse keuken

Wijnhuis: Bargylus: Omwille van de dramatische situatie in dit land is Sandro Saadé, die zelf in Beyrouth woont, sinds 2012 niet meer op zijn domein geweest en wordt alles via internet en telefoon gedaan door de mensen die er sinds dag 1 reeds bij betrokken waren. Stalen ter controle worden bv. via snelle speedboten onder de radar naar de kust van Lataqia naar Beyrouth gevaren om dat naar het lab van Stephane Derenoncourt te fedexen. Voor deze top-oenoloog is deze boutique-winery een echt prestige-project en hij werkt er met grote precisie aan een reeks heel erg mooie wijnen, zowel in wit als in rood.