Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Borovitza - Gamza Black Pack

Borovitza - Gamza Black Pack

€12,50
op voorraad
Gamza is een druif die voornamelijk in het koelere Noorden van Bulgarije wordt gekweekt. Sommigen noemen hem wel eens de Bulgaarse pinot noir.
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Borovitza - Gamza Black Pack

Wijn: Gamza is een druif die voornamelijk in het koelere Noorden van Bulgarije wordt gekweekt. Sommigen noemen hem wel eens de Bulgaarse Pinot Noir. Verwacht je aan fris rood fruit, kersen, framboos en aardbei. In dit geval aangevuld met kruidigheid door de houtrijping. In de mond medium vol, met aanwezige tannines en fijne aciditeit. Finesse & power in één.

Druif: Gamza (Kadarka)

Regio: Bulgarije, Danubische vlakte

Opvoeding: 24 maanden in barriques

Duurzaamheid: Natuurwijn, spontane fermentatie, sulfietarm

Pairing: Lichte gerechten, pasta

Wijnhuis: Borovitza: Twee eigenzinnige wijnmakers, Ognyan en Adriana, zijn onafhankelijk en zo zijn er niet veel in Bulgarije. Ze maken atypische Bulgaarse wijnen, verfijnd, culinair en met internationale erkenning. Borovitza verbouwt eigen wijngaarden, maar ondersteunt ook lokale kwekers. In één van de armste regio’s van Europa bieden zij de boeren een hoge prijs voor hun oogst. Zo hebben de boeren geen financiële kopzorgen en kunnen ze zich concentreren op wat écht belangrijk is: de kwaliteit van de druiven. Winst, marges en omzet ruimen plaats voor liefde, passie en vakmanschap.