Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Chateau de Bioul - Cortil Braco

Chateau de Bioul - Cortil Braco

€18,50
op voorraad
De eerste rode wijn van Chateau de Bioul heeft een mooie robijnrode kleur. De wijngaard heeft een prachtige ligging, op leisteen, in het centrum van het dorp Bioul.
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Chateau de Bioul - Cortil Braco

Wijn: De eerste rode wijn van Chateau de Bioul heeft een mooie robijnrode kleur. De wijngaard heeft een prachtige ligging, op leisteen, in het centrum van het dorp Bioul. In de neus domineren rode vruchten en licht rokerige en peperige toetsen. In de mond zijn de zuren mooi in balans. Deze wijn kan licht gekoeld gedronken worden (16°c). Hij doet ons denken aan Beaujolais met vrolijk fruit, viooltjes en peper.

Druif: Cabernet Noir, Pinotin, Cabernet Jura

Regio: België, Bioul

Opvoeding: vinificatie op betonnen amforen

Duurzaamheid: Biodynamisch

Pairing: kaasschotel, chocolade dessert met rood fruit 

Wijnhuis: Chateau de Bioul: Andy en Vanessa Vaxelaire hebben Brussel verlaten om zich te vestigen in het kasteel dat in handen van hun familie is sinds eeuwen. Ze maken er wijnen met respect voor traditie en natuur (biodynamisch). Het idee is om de beste druiven te oogsten in de beste condities voor een beter milieu. Dit alles maakt dat de wijnen van Chateau de Bioul een lange geschiedenis hebben met een eigen identiteit.