Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Domaine Méa - Cuvée Belle de Noirs

Domaine Méa - Cuvée Belle de Noirs

€72,50
op voorraad
Deze champagne Grand Cru Millésime 2016 van 100% Pinot Noir, Extra Brut en rijping sur lattes gedurende 6 jaar, is uitsluitend afkomstig uit het Zuiden van Montagne de Reims.
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Domaine Méa - Cuvée Belle de Noirs

Wijn: Extra Brut Grand Cru Millésime 2016 van 100% Pinot Noir is krachtig, knisperend en delicaat tegelijk, dankzij het karakter van Pinot Noir uit het Zuiden van Montagne de Reims en de rijping sur lattes gedurende 6 jaar. 

Druif: 100% Pinot Noir

Regio: Frankrijk, Reims

Opvoeding: 6 jaar sur lattes

Duurzaamheid: Conventioneel

Pairing: apéritief, fijne vleeswaren, geroosterde kip

Wijnhuis: Domaine Méa: Een familiewijngaard: 27 percelen uit 5 Grand Cru en Premier Cru dorpen op de Montagne de Reims. Hun motto is het mengen van de diversiteit van hun terroirs, waarbij ze de kracht van hun Pinot Noirs en de frisheid van hun Chardonnays benadrukken. De wijngaarden van het domein liggen in het Zuidwestelijke deel van de Montagne de Reims, in de dorpen Louvois & Bouzy (Grand Cru) en Tauxières-Mutry (Premier Cru). De liefde besliste anders, want Guy trouwde met een vrouw uit het noorden van de Montagne de Reims: Ludes, op 7 km van Louvois. Uit deze verbintenis kwam het Huis Guy Méa voort met nieuwe grote terroirs: Ludes, Chigny les Roses en Montbré (Premiers Crus).