Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Rigoloccio - Mistral

Rigoloccio - Mistral

€28,00
op voorraad
Chardonnay liefhebbers gaan in de wolken zijn met deze houtgelagerde versie van Rigoloccio. Simpelweg top!
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Rigoloccio - Mistral

Wijn: Hoewel Rigoloccio bekend staat voor zijn rode wijnen, draait het  domein er geen doekjes om met deze houtgelagerde Chardonnay. Een complexe wijn die zich makkelijk laat wegdrinken. Mooie en frisse aanzet die de minerliteit niet schuwt. Het fruit komt in de vorm van appel, meloen en ananas. De langere afdronk brengt de mineraliteit terug onder begeleiding van boter en vanille. Een Chardonnay die je geproefd moet hebben!

Druif: 100% Chardonnay (DOC Toscana Maremma)

Regio: Italië, Toscane (Maremma), Gavorrano

Opvoeding: 8 maanden op Franse barriques van eerste en tweede gebruik met periodieke battonage

Duurzaamheid: Bio (niet gecertificeerd) 

Pairing: aperitief, visgerechten

Wijnhuis: Rigoloccio: In 2002 kochten twee vrienden 23 hectare grond aan de voet van de heuvel Montecalvo, vlak bij het dorpje Gavorrano. Een plek waar beekjes en eeuwenoude olijfbomen wijngaarden van 9 hectare omringen. De keuze om volledig voor Bordeaux blends te gaan was voor hen zowel een moedige als een voor de hand liggende keuze. De condities van het terroir zijn immers zeer vergelijkbaar met dat van Bolgheri, slechts 40 km verder en bekend voor zijn kwalitatieve Supertuscans.

Fabrizio Moltard wordt aangenomen als wijnmaker, een ondertussen bekende naam die toen al had samengewerkt met o.a. Angelo Gaja. 

Rigoloccio streeft sinds het begin naar hun eigen herkenbare identiteit. In 2017 geven ze een boost aan die kwaliteit. Opbrengst gaat per plant naar slechts 800 gram en de modernste apparatuur wordt aangeschaft om volledige controle over het ganse vinificatie proces te bekomen. 

Rigoloccio staat ondertussen bekend voor kwalitatieve, klassieke Bordeaux blends die een mooi bewaarpotentieel bevatten, met Abundantia (100% Merlot) als summum.