Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Four Vines - Old Vine Zinfandel

Four Vines - Old Vine Zinfandel

€17,50
op voorraad
Prachtige old vine Zinfandel uit het warme Lodi. Vol en fruitig met weinig tannines maken van deze wijn een ware krachtpatser die vlotjes weg drinkt.
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Four Vines - Old Vine Zinfandel 

Wijn: Volle en fruitige Zinfandel uit het warme Lodi. De druiven worden tijdens de nacht en vroege ochtend geplukt. De ranken zijn tussen dertig en vijftig jaar oud. In je glas een grote diversiteit aan (wilde) bessen, vijgen en een tikkeltje kruidigheid. Dit gaat gepaard met weinig tannines waardoor deze sappige wijn vlotjes weg drinkt.

Druif: 90% Zinfandel, 9% Petite Sirah & 1% Rubired

Regio: USA, Californië, Lodi

Opvoeding: 10 maanden op Amerikaanse, Franse en Hongaarse eiken vaten waarvan 25% nieuw

Duurzaamheid: Bio

Pairing: BBQ, gegrild, pizza, pasta met rode saus, lasagne

Wijnhuis: Four Vines: Ooit opgericht door een aantal studenten waaronder Christian Tietje (ondertussen eigenaar en wijnmaker bij Anarchy) en Susan A. Mahler (ondertussen eigenaar en wijnmaakster bij Cypher) om garage wines op de markt te brengen. Hun succes was enorm waardoor ze noodgedwongen werden om er afstand van te nemen, het was niet meer te combineren met hun studies. In 2010 is Four Vines overgenomen door Purple Brands en zij hebben dit domein verder op de kaart gezet met behoud van identiteit. Four Vines staat voor mooie Californische wijnen, van elegant tot krachtig, met het typische karakter van de regio.