Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Rigoloccio - Montecalvo

Rigoloccio - Montecalvo

€17,90
op voorraad
Een blend uit Toscane van Chardonnay en Fiano. Vanwege de opvoeding op inox komen de typische karakteristieken naar boven samen met een tikkeltje mineraliteit van het terroir.
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Rigoloccio - Montecalvo

Wijn: Mooie, vlotte blend van Chardonnay en Fiano. Een wijn die makkelijk wegdrinkt maar daarom niet minder complex is. Mooi fruitig, florale toetsen en een mooie mineraliteit. De naam Montecalvo is een ode aan de heuvel waar het domein gelegen is.

Druif: 60% Chardonnay & 40% Fiano

Regio: Italië, Toscane (Maremma), Gavorrano

Opvoeding: 6 maanden op inox

Duurzaamheid: Bio (niet gecertificeerd) 

Pairing: aperitief, vis, zeewier

Wijnhuis: Rigoloccio: In 2002 kochten twee vrienden 23 hectare grond aan de voet van de heuvel Montecalvo, vlak bij het dorpje Gavorrano. Een plek waar beekjes en eeuwenoude olijfbomen wijngaarden van 9 hectare omringen. De keuze om volledig voor Bordeaux blends te gaan was voor hen zowel een moedige als een voor de hand liggende keuze. De condities van het terroir zijn immers zeer vergelijkbaar met dat van Bolgheri, slechts 40 km verder en bekend voor zijn kwalitatieve Supertuscans.

Fabrizio Moltard wordt aangenomen als wijnmaker, een ondertussen bekende naam die toen al had samengewerkt met o.a. Angelo Gaja. 

Rigoloccio streeft sinds het begin naar hun eigen herkenbare identiteit. In 2017 geven ze een boost aan die kwaliteit. Opbrengst gaat per plant naar slechts 800 gram en de modernste apparatuur wordt aangeschaft om volledige controle over het ganse vinificatie proces te bekomen. 

Rigoloccio staat ondertussen bekend voor kwalitatieve, klassieke Bordeaux blends die een mooi bewaarpotentieel bevatten, met Abundantia (100% Merlot) als summum.