Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Borovitza - Fumé Blanc

Borovitza - Fumé Blanc

€16,50
op voorraad
Fumé Blanc is de Amerikaanse benaming voor Sauvignon Blanc die enige houtrijping heeft ondergaan. Bij Borovitza maken ze er een net iets andere & fijnere stijl van.
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Borovitza - Fumé Blanc

Wijn: Fumé Blanc is de Amerikaanse benaming voor Sauvignon Blanc die enige houtrijping heeft ondergaan. Bij Borovitza maken ze er een net iets andere & fijnere stijl van. Sauvignon Blanc wordt aangevuld met zusje Sauvignon Gris. De wijn krijgt een kort, elegante rijping op eiken vaten voor ongeveer 7 maanden.

Druif: Sauvignon Blanc & Sauvignon Gris

Regio: Bulgarije, Danubische vlakte

Opvoeding: 7 maanden op eiken vaten

Duurzaamheid: Natuurwijn, spontane fermentatie, sulfietarm

Pairing: visgerechten, gewoon zo

Wijnhuis: Borovitza: Twee eigenzinnige wijnmakers, Ognyan en Adriana, zijn onafhankelijk en zo zijn er niet veel in Bulgarije. Ze maken atypische Bulgaarse wijnen, verfijnd, culinair en met internationale erkenning. Borovitza verbouwt eigen wijngaarden, maar ondersteunt ook lokale kwekers. In één van de armste regio’s van Europa bieden zij de boeren een hoge prijs voor hun oogst. Zo hebben de boeren geen financiële kopzorgen en kunnen ze zich concentreren op wat écht belangrijk is: de kwaliteit van de druiven. Winst, marges en omzet ruimen plaats voor liefde, passie en vakmanschap.