Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Borovitza - Bella Rada

Borovitza - Bella Rada

€12,00
op voorraad
Rkatsiteli. De oudste bekende witte wijndruif ter wereld. En de meest aangeplante witte wijndruif in Bulgarije. Qua stijl zeer uiteenlopend omdat de druif gedijt op verschillende terrroirs. Ook de vinificatie methode & rijping spelen een sterke rol.
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Borovitza - Bella Rada

Wijn: Rkatsiteli. De oudste bekende witte wijndruif ter wereld. En de meest aangeplante witte wijndruif in Bulgarije. Qua stijl zeer uiteenlopend omdat de druif gedijt op verschillende terrroirs. Ook de vinificatie methode & rijping spelen een sterke rol. Samen met Aligoté krijgen we een frissere stijl.

Druif: Rkatsiteli & Aligoté

Regio: Bulgarije, Danubische vlakte

Opvoeding: 6 maanden in gebruikte eiken vaten

Duurzaamheid: Natuurwijn, spontane fermentatie, sulfietarm

Pairing: visgerechten, gewoon zo

Wijnhuis: Borovitza: Twee eigenzinnige wijnmakers, Ognyan en Adriana, zijn onafhankelijk en zo zijn er niet veel in Bulgarije. Ze maken atypische Bulgaarse wijnen, verfijnd, culinair en met internationale erkenning. Borovitza verbouwt eigen wijngaarden, maar ondersteunt ook lokale kwekers. In één van de armste regio’s van Europa bieden zij de boeren een hoge prijs voor hun oogst. Zo hebben de boeren geen financiële kopzorgen en kunnen ze zich concentreren op wat écht belangrijk is: de kwaliteit van de druiven. Winst, marges en omzet ruimen plaats voor liefde, passie en vakmanschap.