Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Domaine Méa - Le Grillon

Domaine Méa - Le Grillon

€48,00
op voorraad
Deze champagne 1er cru van 70% Chardonnay en 30%Pinot Noir, met lage dosage en rijping sur lattes gedurende 4 jaar, is uitsluitend afkomstig uit het Noorden van Montagne de Reims (een ode aan Christiane, de vrouw van Guy Méa).
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

Domaine Méa - Le Grillon

Wijn: Blend Extra Brut gekenmerkt door luchtigheid en finesse dankzij de hoofdrol van Chardonnay en de rijping sur lattes gedurende 4 jaar. Deze Champagne 1er cru uit het Noorden van Montagne de Reims is een ode aan Christiane, de vrouw van Guy Méa.

Druif: 70% Chardonnay, 30% Pinot Noir 

Regio: Frankrijk, Reims

Opvoeding: 4 jaar sur lattes

Duurzaamheid: Conventioneel

Pairing: apéritief, witte truffel, romige kaas, zeevruchten

Wijnhuis: Domaine Méa: Een familiewijngaard: 27 percelen uit 5 Grand Cru en Premier Cru dorpen op de Montagne de Reims. Hun motto is het mengen van de diversiteit van hun terroirs, waarbij ze de kracht van hun Pinot Noirs en de frisheid van hun Chardonnays benadrukken. De wijngaarden van het domein liggen in het Zuidwestelijke deel van de Montagne de Reims, in de dorpen Louvois & Bouzy (Grand Cru) en Tauxières-Mutry (Premier Cru). De liefde besliste anders, want Guy trouwde met een vrouw uit het noorden van de Montagne de Reims: Ludes, op 7 km van Louvois. Uit deze verbintenis kwam het Huis Guy Méa voort met nieuwe grote terroirs: Ludes, Chigny les Roses en Montbré (Premiers Crus).