Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Gump Hof - Pinot Noir

Gump Hof - Pinot Noir

€28,00
op voorraad
Zeer mooie en minerale Pinot Noir van dit topdomein! De recentste toevoeging in hun assortiment.
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 18€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 200€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 11u-16u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

 

Gump Hof - Pinot Noir

Wijn: Deze Pinot Noir is ontstaan als experiment, en wat voor één! We gaan naar de hoogst gelegen wijngaarden van dit domein en die liggen vlak bij Kasteel Prösels (Castello di Presule) op een hoogte van maar liefst minimum 700 meter. Dat maakt dat deze wijn net iets eleganter en frisser is zonder in te boeten aan een complexiteit en verfijning. Omdat de druiven op deze hoogte meer tijd krijgen om te rijpen, worden ze ook wat later geplukt en dat is begin oktober. Experimentjes krijgen doorgaans bij domeinen geen premium behandeling om de kost te drukken en ze niet goed weten wat het eindresultaat zal zijn. Maar daar is bij Gump Hof geen sprake van: deze wijn krijgt net dezelfde behandeling als elke andere parel. Diezelfde liefde en aandacht zorgt voor een uitzonderlijke wijn in je glas als eindresultaat.

Druif: 100% Pinot Noir

Regio: Italië, Alto Adige, Fiè allo Scalair, Castello di Presule

Productiegebied: Ten zuiden van de Isarco-vallei, aan de voet van het Sciliar-massief, op een hoogte van 700 – 800 m boven zeeniveau.

Bodem: Kalkrijke grind en leem op compact kwartsporfier

Helling: 50 - 55 %

Dichtheid: 8000 wijnstokken/hectare

Opvoeding: Gedurende twaalf maanden rijping in barriques.

Kuiperij: Tonnellerie François Frères

Duurzaamheid: Conventioneel, vegan (niet gecertificeerd)

Wijnhuis: Gump Hof

Wijnmaker: Al meer dan 200 jaar is Gump Hof, dat in historische documenten teruggaat tot het jaar 1546, in bezit van de familie Prackwieser.
Midden jaren negentig ontdekte Markus Prackwieser zijn passie voor wijn en nam hij het gevestigde familiebedrijf over van zijn vader Johann.
Een voortdurende dialoog met collega-wijnmakers en reizen naar toonaangevende wijnregio’s zijn kenmerkend voor de experimentele geest van Gump Hof.
Een combinatie van door generaties opgebouwde kennis, persoonlijke ervaring, tijd, geduld en voortdurende aandacht voor een eigen stijl resulteert in wijnen die zowel het karakter van het landschap als dat van de wijnmaker weerspiegelen.

Terroir: De wijngaarden van Gump Hof, met hun zuidwestelijke ligging en een helling van 60–70%, liggen op stevig Bolzano kwarts-porfier en bieden ideale omstandigheden voor de druivensoorten die Markus verbouwt.

Gelegen op 400–800 meter boven zeeniveau, hebben de wijngaarden twee bijzondere kenmerken: kalkrijke morenebodems en een sterke dag-nacht variatie in de wind. Overdag zorgt de Mediterrane Ora-wind vanaf het Gardameer voor warmte, terwijl ’s nachts afdalende winden uit de Dolomieten de wijnstokken koelen. Dit resulteert in bijzonder complexe wijnen met een frisse, scherpe toets.
Het is dan ook geen wonder dat wijnbouw hier een opmerkelijke renaissance beleeft op de steile hellingen van het zuidelijke Valle Isarco, aan de voet van het Sciliar-massief.

Het landgoed: Gelegen langs de middeleeuwse route over de Alpen, deelt het Gump Hof zijn geschiedenis met kasteel Prösels. De fresco’s in de binnenplaats getuigen van een illuster gezelschap van ridders, prinsen, edellieden en minstrelen. Daar brachten zij berichten over, vertelden zij verhalen en zongen zij lofzangen op de dames, de wijn van de wijnmakerij en de vogels als symbool van de schone kunsten en van een lichte, frisse levenshouding.

Net als vroeger wordt het werk in de wijnmakerij gekenmerkt door respect voor het milieu als geheel, een focus op de typische druivensoorten, klassieke teeltmethoden en een toewijding aan handwerk en liefdevolle verzorging van de wijngaarden.

De wijnkelder, uitgehouwen in de rots, combineert een perfecte integratie in het landschap met de best mogelijke omstandigheden voor het maken van wijn.